Замовити дзвінок
  • Новини
  • У ФРН встановлено вже понад 270 тисяч домашніх систем накопичення енергії

У ФРН встановлено вже понад 270 тисяч домашніх систем накопичення енергії

Німецька асоціація сонячної індустрії BSW-Solar опублікувала дані, згідно з якими в 2020 році в країні було встановлено 88 тисяч побутових накопичувачів, а їх загальне число досягло 272 тисяч. Асоціація називає їх «сонячними батареями» або «сонячними накопичувачами», оскільки кожна СНЕ встановлюється в якості «додатки» до домашньої сонячної електростанції.

Рекордне зростання ринку в минулому році обумовлений бумом на ринку сонячних установок, а також зниженням вартості обладнання. Нагадаємо, в минулому році німці встановили майже 5 ГВт сонячних електростанцій. Загальна кількість об'єктів сонячної генерації в країні перевищує 2 млн.

Надалі очікується ще значніше зростання ринку накопичувачів. За прогнозами, ємність систем накопичення енергії в Німеччині до 2030 року має зрости з нинішніх 2,4 ГВт * год до 18 ГВт * год.

Домашні накопичувачі енергії дозволяють збільшити «ступінь автономії» - частку власного споживання сонячної енергії. В умовах високих цін на електроенергію, така інвестиція є вигідною.